Start bouw Bee Welcome kunstinstallatie en vrijwilligers bedankt!


De straffe wind en het witte zeil over het ME/Folly huisje, waarin de Bee Welcome kunstinstallatie komt, ‘componeerden’ er de afgelopen dagen lustig op los. Tarpaulin winderige en klappende klanken waren het. Het polderlandschap waardig!


We zullen nu zo snel mogelijk de installatie van binnen gaan inrichten met allerlei objecten die de wereld van de (honing)bij belichten vanuit wetenschappelijk, kunstzinnig, ambachtelijk, iconografisch, educatief of ecologisch oogpunt. En voor wat curiosa en parafernalia zal zeker ook ruimte zijn. We hopen eind juni met de installatie klaar te zijn. 

Mille merci voor Gert-Jan, Leo, Hans en het vrijwilligersteam die dit huisje opgebouwd hebben!

Verder doen de kruidenbakken die de vrijwilligers aangelegd hebben (en die we samen met het Fortrestaurant delen) het ontzettend goed. De salie groeit als een bezetene, de wilde tijm begint al kleine bloempjes te maken en de rozemarijn eist haar ruimte op. De incarnaat klaver tenslotte maakt ook een stevige groeispurt. Voordat we het weten moeten we een derde bak in elkaar gaan timmeren…

En nu maar hopen dat het zonnige weer aanhoudt, de temperatuur mei waardig blijft en dat we gedurende de nachten verrast mogen worden met verfrissende flora & fauna minnende regenbuien.

Zie hier voor Holger Nickisch's website met meer info over de ME/folly installatie.

Social sharing

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.