SAVE THE DATE: zaterdag 22 april tijdens de Landelijke zaaidag en Dag van de aarde gaan ook wij weer zaaien


Zaterdag 22 april is het zo ver en dan gaan ook wij the Pollinators way verspreiden en bijenbloemen zaaien tot in den einder.

Op de landelijke zaaidag (een initiatief van de Bijenlint en imker Pim Lemmers) gaan we in samenwerking met the Pollinators* een veld van 2500 m2 inzaaien met biologisch bijenbloemen mengsel. Het veld ligt in Park Vijfhuizen, pal naast het meerjarenveld dat wij sinds 2014 verzorgen. 

Het Pollinators team zal zaterdag over heel Nederland uitzwermen in elektrische BMWi3’tjes, met super duurzame BN-ers achter het stuur en de achterbak volgeladen met krachtig bio bloemzaad, zakken aarde en stapels tools. Hun een na laatste stop is bij ons, bij de pollinators van BEE HEROES. 

Na gedane arbeid rijden wij rond een uurtje of vijf, met iedereen die nog zin en tijd heeft, naar MijnStadstuin in Amsterdam: een super inspirerende landbouwtuin tegenover de Fruittuin van West, waar de 22e ook ingezaaid gaat worden. Daar zetten we de zaaidag feestelijk voort met hapjes, drankjes en happy tunes! 

We starten rond 14 uur, maar je kan gerust later nog inhaken. Ook zin gekregen om je handen uit de mouwen te steken en een pollinators worp te doen? Meld je dan aan op
e
n ontvang alle info. 

* Platform the Pollinators is een initiatief van stichting The Tipping Point, de Bijenkorf en Nudge en treedt op als verbindende schakel tussen reeds bestaande en nieuwe initiatieven.
Door samen te werken willen ze steeds meer mensen aansteken en meekrijgen in de missie om ecosystemen te herstellen. Vanuit welke uitgangspunten platform the Pollinators dit doet vind
je terug in het manifest (zie foto in deze post) en op hun website http://thepollinators.org/ 


Klik op de foto serie om de foto's groot te bekijken
De portret foto's zijn gemaakt voor thepollinators.org 
© the Odd Bunch  

Blog entree van 14 april 2017

 

 

Social sharing

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.