Ecologisch kunstproject Bee Heroes / Ecological art project Bee Heroes

Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen.

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.

Het project bestaat sinds lente 2013.

Ter info:
- Ons streven is deze blog midden augustus 2017 aangepast te hebben aan de huidige huisstijl van het Kunstfort. We zullen dan ook onze 1e digitale nieuwsbrief versturen (frequentie max. 4 x per jaar). Wilt u op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar Mariken Straat op
- Blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands.

Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Voor meer info over het Bee Heroes project mail

______________

Bee Heroes (formerly Kunstfort Bijenmuseum) is a long-term ecological project realized at Kunstfort bij Vijfhuizen. The project aims to benefit bees and people, is developed by both and indeed also concerns both.

The project deals with issues such as ecology, biodiversity and food(policy) and asks attention for the so-called ‘colony collapse disorder’, a worldwide problem since the 90s. This dystopian affair comes with odd phenomena such as the ‘robobees’: drones that substitute bees as pollinators.

Bee Heroes is an interdisciplinary program for enthusiasts for nature and culture, parents with children, and people interested in sustainability.

In and around the Kunstfort visitors will find alternating presentations of objects and (art)works concerning the bee theme.

On the fort island two honeybee colonies are being sustained in a bee friendly way and bee plants can be found such as rosemary, crocus and a lime tree. In the village of Vijfhuizen project volunteers maintain 6000 m2 flower fields.

Bee Heroes organizes educational workshops for children, a film- and lecture series is being developed and a bee pavilion will be built on the fort island, designed by the Amsterdam based duo Overtreders W, design for spaces.

The project started spring 2013.

FYI:
- We strive to have the new Kunstfort look and feel integrated in this blog around midst of august 2017. We shall also send our first digital newsletter around that time (maximum of 4 mailings per year). If you want to sign up too, please send an e-mail to Mariken Straat,
- Blog entrees about local activities will be written only in Dutch.

Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website for holidays and change of exhibitions
For more info about Bee Heroes mail

Blog entree van 3 juni 2017

Social sharing

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.