?> Wieden voor de bijen, met 1 heerlijk zonnetje erbij

Wieden voor de bijen, met 1 heerlijk zonnetje erbij
10 juni 2013

Samen met de vrijwilligersgroep van de bijenbloemen zaaireeks en 'onze' onmisbare polderecoloog hebben we afgelopen week het 700 m2 bijenbloemenveld van brandnetel en gras ontdaan. 

Onderwijl hebben we gefantaseerd over een pan vol brandnetelrisotto (zie heerlijk recept van Jamie Oliver hier); zeker vier grassoorten gedetermineerd (met onder andere de talige topper EN visuele schoonheid de IJle Bavik - wauw, quel nom!); gezien dat de phacelia, boekweit, borage en witte krodde het al erg goed doen; flink wat anti-reuma prikkels opgelopen tijdens het brandnetelgrijpen; lommerrijk gepicknickt na noeste arbeid en last but not least: genoten van hoe Kees vakkundig 't omringend wild woekerend gras wegmaaide.

Bedankt vrijwilligers, bedankt Groen & Doen voor de financiële ondersteuning van deze reeks en bedankt Ronald voor wederom heel mooie foto's en we kijken uit naar de volgende activiteit in het veld.


Ps 1 Het artikel uit het Haarlems Dagblad komt nog online!     
P
s 2 Interesse in vrijwilligersactiviteiten in het kader van Het Nieuwe Bijenmuseum, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.