?> Zondag 6 april is het Kunstfort Bijenmuseum weer publiek toegankelijk

Zondag 6 april is het Kunstfort Bijenmuseum weer publiek toegankelijk
27 februari 2014

JW_SIGP_LABELS_08 De sneeuwklokjes van materiaal sponsor Ecobulbs


Zondag 6 april gaat het Kunstfort bij Vijfhuizen weer open voor publiek en is ook het Kunstfort Bijenmuseum project weer te bezichtigen.

Achter de coulissen
Terwijl het project voor het publiek nog niet toegankelijk is hebben we afgelopen maanden niet stil gezeten. Zo hebben we meerdere geïnteresseerden een rondleiding langs de projectobjecten gegeven en gaan we naast het regelen van de voortgang financiering en nieuwe programmaontwikkeling & realisatie ook dikwijls met het bijenmuseum de boer op. 

Activiteiten
Woensdag 5 maart begint de 2e vrijwilligersreeks met het planten van 200 eco sneeuwklokjes bij ons bijenbloemen veld langs het Liniepad (op een steenworp afstand van het Kunstfort). De bloemenzaden gaan we rond april inzaaien.

Deze reeks is mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van Groen&Doen, waarvoor veel dank! Ziehier hun website. 

Ook danken wij onze 100 % biologische zadensponsors Bolster en BIO-RON. EN Ecobulbs (van kwekerij Hoeve Vertrouwen) voor de biologisch gekweekte sneeuwklokjes. Ziehier de website van Ecobulbs. Hier die van BIO-RON. En hier die van Bolster. 

Mocht je ook interesse hebben in 1 van onze vrijwilligersreeksen, mail dan naar Mariken Straat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 30 maart staan we samen met onze materiaalsponsor BIO-RON op de Gaafgroen markt in de Haarlemmermeer. Ziehier voor meer info.

Eind maart geven we een speciale rondleiding voor een groep geïnteresseerden van Slow Food Haarlem.
Ziehier hun website

* De filmregistratie hiernaast (van de 1e vrijwilligers zaaidag, lente 2013) is door Kunstfort vrijwilliger Ronald Sekan gemaakt. Bedankt Ronald! 

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.