?> Drieluik BEE(S)MATTER|S in productie

Drieluik BEE(S)MATTER|S in productie
02 maart 2014 1

Klik om de afbeelding te vergroten Stadsimker Geert van Kerckhove op het dak van de Koffiefabriek in Amsterdam. Fotograaf Martijn van den Dobbelsteen

Het Kunstfort Bijenmuseum is druk bezig met de ontwerper om het drieluik BEE(S)MATTER|S af te krijgen voor de opening van het Kunstfort op zondag 6 april.

Het drieluik - 3 carton boards van 70 bij 100 met een mix van foto’s en tekst - thematiseert drie belangrijke bijenonderwerpen: stuifmeel, stadslandbouw en de razend fascinerende imker traditie, BEE bearding. 

De drie objecten belichten op visueel prikkelende wijze zaken zoals dracht en biologie, (gewassen)bestuiving, landbouwbeleid, cultuur en ambacht, pesticiden, ruraal vs urbaan, en biodiversiteit.

Het drieluik komt te hangen in een speciale voor het Bijenmuseum ingerichte ruimte in het Kunstfort.

Hou de FACEBOOK van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten voor een ‘preview’ van het drieluik
BEE(S)MATTER|S. Voor info over de opening van kunsttentoonstelling ‘Blow up!’ op 6 april zie www.kunstfort.nl     

1 Reactie

  • Reactielink Hans en Ans 03 maart 2014 Geplaatst door Hans en Ans

    Goed bezig, jullie! Veel succes gewenst. Is de SkyeHive-foto mogelijk genomen in het frontenpark in Maastricht???
    Ga zo door: Bee(s)matter/s!!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.