?> Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation sponsort het Kunstfort Bijenmuseum

Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation sponsort het Kunstfort Bijenmuseum
01 april 2014


Het Kunstfort Bijenmuseum wil het bestuur van Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation heel erg bedanken met de sponsoring van 2 projectactiviteiten.


Vrijwilligersreeks
Dankzij de sponsorbijdrage kunnen we een burgerparticipatie reeks in Vijfhuizen gaan realiseren. In deze reeks gaan we samen met vrijwilligers uit het dorp dracht beplantingen aanleggen, om zo de biodiversiteit in de omgeving te vergroten, de deelnemers te informeren over het belang van de (honing)bij, en ze actief te betrekken bij groen, duurzaamheid en ecologie.

We ontwikkelen de reeks in samenwerking met Stichting M.E.E.RGroen en de dorpsvereniging van Vijfhuizen helpt ons met het werven van vrijwilligers. Er hebben zich al een stuk of 6 mensen aangemeld, en hun enthousiasme is groot. Groen leeft in de Haarlemmermeer!  

Honingbijentour
Naast de vrijwilligersreeks kunnen we dankzij Corendon Foundation ook een recreatieve honingbijen tour gaan ontwikkelen: een fysieke en mogelijk ook digitale fietsroute langs diverse imkers en drachtgebieden in de Haarlemmermeer, met mooie foto's, verhalen en weetjes omtrent biodiversiteit en de (honing)bij. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.