?> Prins Bernhard Cultuurfonds financiert educatieve, kunstzinnige workshopreeks voor basisscholen in de Haarlemmermeer

Prins Bernhard Cultuurfonds financiert educatieve, kunstzinnige workshopreeks voor basisscholen in de Haarlemmermeer
01 april 2014


Het Kunstfort Bijenmuseum is erg blij bekend te kunnen maken dat het Prins Bernhard Cultuurfonds de workshop reeks 'dracht zaadbommetjes maken' gaat financieren.

 
Dankzij de financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen we deze kunstzinnige en educatieve reeks workshops voor basisscholen in de Haarlemmermeer gaan ontwikkelen. Tijdens de workshop gaan de kinderen prachtige bommetjes van klei en compost maken, vol met biologische bijenbloemen zaden, om daarmee de biodiversiteit in de eigen omgeving te vergroten. Hierbij krijgen ze superinteressante informatie over de (honing)bij en bestuiving, over voedselgewassen & bloemen, en er komen veel leuke en bijzondere weetjes voorbij.  

Er hebben al 4 scholen (met tien klassen) toegezegd en 4 andere hebben aangegeven interesse te hebben. De workshops zullen plaatshebben in de maand mei, en worden op dezelfde dag aangeboden dat de scholen ook naar de Imkervereniging Haarlemmermeer, het IVH, gaan. Daar gaan de klassen honing slingeren en krijgen ze een leuk en informatief bijenpraatje van een echte imker. Deze samenwerking is ontstaan vanuit het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer, het NMCH, dat diverse educatieve programma's voor scholen ontwikkelt, waaronder de activiteiten bij de Imkervereniging.

Hou deze project blog en de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten voor meer info over de workshop en onze andere activiteiten. Zie de website van de IVH voor meer informatie over imkeren. 

 


Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.