?> Volgende week woensdag 2e vrijwilligersdag Biologische bijenbloemen veld

Volgende week woensdag 2e vrijwilligersdag Biologische bijenbloemen veld
14 mei 2014 1


Volgende week woensdag 21 mei gaan de vrijwilligers van het biologische bijenbloemen veld aan de slag met onder meer wieden, cosmea bipinnatus verpoten, een mooi info bord maken, verpozen en filosoferen, overpeinzen en meanderen.

De zaden in het veld slaan bijzonder goed aan en hier en daar staat al phacelia, mosterdzaad en bladrammenas in bloei. Bedankt BIO-RON voor de goede kwaliteit zaden! En voor geinteresseerden, kijk eens op hun subsite over de bijen:
BIO-RON over bijen.

Wil je ook een keer meedoen, vast vrijwilliger worden of heb je andere vragen over het project, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

 • Reactielink Ans van de Bund 19 mei 2014 Geplaatst door Ans van de Bund

  Dag Mariken,

  Wat ziet de site er verleidelijk uit. Mijn complimenten.
  Zou zeker vrijwilliger willen zijn, ware het niet dat Maastricht wat te ver weg is.
  Maar niet om jou en je vrijwilligers a.s. woensdag een succesvolle, mooie wied-, verpoot- en infobordontwerpdag te wensen!
  Leve de bijen en de duurzaamheid!

  Een zonnige meigroet, ook van de Limburgse bijtjes,
  Ans.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.