?> Geslaagde en gezellige start van de nieuwe vrijwilligersreeks in het kader van de lokale biodiversiteit vergroting

Geslaagde en gezellige start van de nieuwe vrijwilligersreeks in het kader van de lokale biodiversiteit vergroting
26 mei 2014

 

De weergoden zijn de vandaag - 26 mei - gestarte vrijwilligersreeks in het Park Vijfhuizen goedgezind.

Na een korte kennismaking en 'n hapje en een drankje gingen de vrijwilligers om half 2 vandaag aan de slag.
Zacht zonnetje, niet al te harde polderwind en de juiste bijenbloemen zaadworp paraat.

In anderhalf uur had de groep dik 3000 m2 ingezaaid, terwijl de lucht langzaam samenpakte met regenwolken. Half vier was het perceel zo goed als helemaal aangestampt. Na nog wat gezamenlijk opruim- en kuiswerk, en nadat de groep tevreden huiswaarts gekeerd was, begon het om 4 uur precies te regenen. En hoe! Beter getimed kon ’t niet. En nu maar duimen op de perfecte weersomstandigheden, opdat het bijenbloemen mengsel van BIO-RON, met daarbij ook nog een kilo sierbloemen zoals de bergamot, witte bolderik, paarse lupine en leverbalsem, prachtig in bloei komt te staan en het veld al mooi groen is tijdens de opening van het park op vrijdag 27 juni. 

Alle dank aan de vrijwilligers, BIO-RON voor de gesponsorde biologische zaden, projectpartner Stichting M.E.E.RGroen, locatiepartner Recreatieschap Spaarnwoude, EN de hoofdsponsor van de vrijwilligersreeks Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.