?> Zomeroogst feestje Kunstfort Bijenmuseum

Zomeroogst feestje Kunstfort Bijenmuseum
26 juni 2014


Zondag 20 juli | Zomer-Oogstfeest met heerlijke honingproeverij

Het Kunstfort Bijenmuseum
20 juli 2014 15:00 - 18:00 uur

Wanneer
Op zondag 20 juli vindt er bij het fort een speciaal Zomer-Oogstfeest plaats met een honingproeverij, een verrassingsact en er is gelegenheid om Het Kunstfort Bijenmuseum te bezoeken met projectleider Mariken Straat. Het Kunstfort nodigt u van harte uit om de honingoogst van de ijverige bijen met ons te komen vieren.

Wat
Het Kunstfort Bijenmuseum bestaat onder meer uit twee bijenvolken die op het fort wonen en heerlijke forthoning produceren en de BEE WELCOME kunstinstallatie. De bijencultuur wordt in deze kleine installatie op het terreplein van het fort op originele wijze in woord en beeld gebracht. Tevens is er in het fort een projectruimte ingericht waar onder meer een teaser van de prijswinnende documentaire More Than Honey wordt vertoond en is er veel informatie te vinden over het leven van de (honing)bij. En niemand minder dan astronaut André Kuipers is ambassadeur van Het Kunstfort Bijenmuseum.

Aanmelden
Mis het zomer oogstfeest niet en meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. "Deelname Zomer-Oogstfeest Kunstfort Bijenmuseum", en het aantal personen.

Programma Zomer-Oogstfeest 20 juli 2014
15.00 - 15.15 uur Inloop
15.15 - 15.45 uur Welkomstwoord door projectleider Mariken Straat
15.45 - 16.45 uur Bezoek aan de projectobjecten- en ruimtes, en het bijenbloemenveld
16.45 - 17.00 uur Zinnenstrelende verrassingsact
17.00 - 18.00 uur Heerlijke honingproeverij, muziekjes en een hapje & drankje verzorgd door Restaurant ‘t Fort

Het Kunstfort Bijenmuseum is ook te bezoeken tijdens de openingstijden van de reguliere kunsttentoonstellingen. Zie voor info www.kunstfort.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.