?> Dvd van de documentaire More than Honey

Dvd van de documentaire More than Honey
03 november 2014


Er zijn nog een paar dvd's van de prijswinnende documentaire More than Honey in de museumwinkel te koop.

Het Kunstfort is nog tot en met 30 november open voor publiek en tot die tijd is het ook nog mogelijk om de dvd van de prijswinnende documentaire More than Honey te kopen. Mis deze film niet, want het is nu al een moderne klassieker en niet onterecht: More than Honey brengt een genuanceerde caleidoscopische vertelling, is inhoudelijk zeer relevant en cinematografisch overweldigend. Perfect voor de wintertijd dus, om je beraden op al wat speelt op het gebied van de bijen(sterfte) en je te bewegen tot goede voornemens voor het voorjaar van 2015 (zoals het planten en zaaien van -liefst z.v.m. biologische- dracht planten en bloemen of je aan te melden voor 1 van onze vrijwilligersreeksen).

Zie voor openingstijden van de kunsttentoonstellingen en het project het Kunsfort Bijenmuseum: http://www.kunstfort.nl/algemeen/bezoekersinformatie/algemeen

De foto's zijn van de vertoning van More than Honey tijdens de Buitenbios BLOB op het buitenterrein van het Kunstfort (afgelopen augustus). Gemaakt door fotograaf Ronald Sekan. Waarvoor veel dank.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.