?> Bijenmuseum on the move

Bijenmuseum on the move
25 mei 2015


Naast de productie van de Kunstfort Bijenmuseum Buitentour voor Android en iPhone zijn er ook nog andere ontwikkelingen gaande. Een kleine update:

* Het Park Vijfhuizen bijenbloemen veld wordt steeds bloemrijker. Ook de boeket-minnende buurtbewoners worden daar blij van ;-) Bedankt aan projectpartner Recreatieschap Spaarnwoude en aan alle vrijwilligers voor al hun werk en inzet!

* We gaan weer een mooie rondleiding met Slow Food Haarlem organiseren. Naar alle waarschijnlijkheid eind juni. Hou de facebook van het Kunstfort in de gaten voor de ontwikkelingen. 

* Kunstfort Bijenmuseum bedankt het Groenbeheer team van de Gemeente Haarlemmermeer voor de overeenkomst waarin we afgesproken hebben dat een deel van de groenberm in de buurt van het bijenbloemen veld (thv Liniepad) als kruidenrijke berm beheerd gaat worden. Dit houdt in dat het minder, en op andere momenten gemaaid gaat worden zodat de bloemen langer blijven staan, en het gebied dus dracht rijker wordt.

Heb je interesse in de vrijwilligers reeksen of wil je andere info, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blogentree van 25 mei 2015

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.