?> Kruisbestuivingen lente tentoonstelling The prophecy of Bees en het Kunstfort Bijenmuseum

Kruisbestuivingen lente tentoonstelling The prophecy of Bees en het Kunstfort Bijenmuseum
12 februari 2016


Curator en projectleider gaan inspirerende kruisbestuivingen aan. 

Julia Geerlings, curator van de lente tentoonstelling van het Kunstfort bij Vijfhuizen, The Prophecy of Bees, en de projectleider van het Kunstfort Bijenmuseum zoeken de samenwerking op. Het overkoepelende thema bijensterfte biedt zoveel mogelijkheden tot spreekwoordelijke, en wie weet, ook wel echte kruisbestuivingen..

We hebben meerdere activiteiten in petto. Zo gaan we onder meer tijdens het FORTENSEIZOEN op zondag 17 april een rondleiding geven langs de tentoonstellings- en projectobjecten. Het belooft boeiend, avontuurlijk en visueel prikkelend te worden! Aanmelden kan t.z.t. via de website van het Kunstfort, www.kunstfort.nl

En afhankelijk van het weer (en de invloed ervan op de dracht in de omgeving) zal deelnemend kunstenaar Sema Bekirovic in de vroege of late lente een klein object van de Ikea in 1 van onze bijenkasten plaatsen. Toeval en het contrast tussen natuur en cultuur zijn terugkerende thema's in haar werk. Hoe zal het nijvere bijenvolk het object transformeren? En maken de bijen of de kunstenaar het uiteindelijke kunstwerk?

En voor alle natuurvrienden onder ons: het plaatsten van het kleine object verstoort het volk niet. Wij houden het welzijn van de bijen bij deze kunstingreep (en alle andere activiteiten) nauw in de gaten.

Over het beeld
Kunstenaar Sema Bekirovic
Untitled (Bees)
Object on wall, 2011-2013


Blog entree van 12 februari 2016

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.