?> Bijenmuseum geselecteerd voor crowdfunding Nieuwe Pioniers

Bijenmuseum geselecteerd voor crowdfunding Nieuwe Pioniers
18 oktober 2016


Goed nieuws! We zijn voor het projectonderdeel vrijwilligersreeksen bijenbloemen velden geselecteerd voor de Crowdfunding campagne Nieuwe Pioniers van de Gemeente Haarlemmermeer. 

Vanaf maandag 24 oktober zal de online campagne starten, zie link hier

Op de site worden mensen uitgenodigd een donatie te doen of zich aan te melden voor de vrijwilligerreeks. Als we 2500 euro aan donaties krijgen geeft de Gemeente Haarlemmermeer ons een verdubbelaar van 2500 euro. Fantastisch toch! Op de site kun je zien waar we het geld aan zullen besteden. 

Naast crowdfunding heeft het platform ook een crowdsourcing functie, waardoor we ook nieuwe vrijwilligers kunnen gaan werven. We hebben een toegewijde en enthousiaste groep vrijwilligers, maar een paar mensen erbij stelt ons in staat onze 2 velden (van samen een kleine 4000 m2) beter te onderhouden en ook een stuk mooier te maken (goed voor bij en mens dus).

Wij nodigen iedereen uit om vanaf de 24e een kijkje op het platform te nemen.

** Draag bij voor de bij!
** Spread de word!
** Meld je aan als vrijwilliger!
*** En vanaf een donatie van 25 euro hebben we een aantal leuke en mooie giften voor jullie in petto!

Al jullie hulp is BIJzonder welkom en echt geen overbodige luxe, het gaat wereldwijd namelijk nog steeds niet goed met de bijen, en het aanleggen van bijenbloemen velden lijkt misschien futiel maar dat is het niet. De impact ervan is groot. We zorgen lokaal voor goed en onmisbaar voedsel. En wees eerlijk, dat doen zij toch ook voor ons...;-).

Biodiversiteit en een gezonde samenleving gaan ons allemaal aan. BEE HEROES!

Twee actuele leestips (die maar weer bevestigen dat wat we doen geen overbodige luxe is, en leuk bovendien) 

* Volkskrant van 10 oktober 2016 | Katern wetenschap | interview met inmiddels bijna celebrity bioloog Dave Goulson
* De Correspondent 9 september 2016 | zie link hier (n.a.w. alleen leesbaar als je abonnement hebt, maar je kan ook gratis artikel aanvragen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.