?> Bijenmuseum geselecteerd voor crowdfunding Nieuwe Pioniers

Bijenmuseum geselecteerd voor crowdfunding Nieuwe Pioniers
18 oktober 2016

Goed nieuws! We zijn voor het projectonderdeel vrijwilligersreeksen bijenbloemen velden geselecteerd voor de Crowdfunding campagne Nieuwe Pioniers van de Gemeente Haarlemmermeer.

Vanaf maandag 24 oktober zal de online campagne starten, zie link hier

Op de site worden mensen uitgenodigd een donatie te doen of zich aan te melden voor de vrijwilligerreeks. Als we 2500 euro aan donaties krijgen geeft de Gemeente Haarlemmermeer ons een verdubbelaar van 2500 euro. Fantastisch toch! Op de site kun je zien waar we het geld aan zullen besteden.

Naast crowdfunding heeft het platform ook een crowdsourcing functie, waardoor we ook nieuwe vrijwilligers kunnen gaan werven. We hebben een toegewijde en enthousiaste groep vrijwilligers, maar een paar mensen erbij stelt ons in staat onze 2 velden (van samen een kleine 4000 m2) beter te onderhouden en ook een stuk mooier te maken (goed voor bij en mens dus).

Wij nodigen iedereen uit om vanaf de 24e een kijkje op het platform te nemen.

** Draag bij voor de bij!
** Spread de word!
** Meld je aan als vrijwilliger!
*** En vanaf een donatie van 25 euro hebben we een aantal leuke en mooie giften voor jullie in petto!

Al jullie hulp is BIJzonder welkom en echt geen overbodige luxe, het gaat wereldwijd namelijk nog steeds niet goed met de bijen, en het aanleggen van bijenbloemen velden lijkt misschien futiel maar dat is het niet. De impact ervan is groot. We zorgen lokaal voor goed en onmisbaar voedsel. En wees eerlijk, dat doen zij toch ook voor ons...;-).

Biodiversiteit en een gezonde samenleving gaan ons allemaal aan. BEE HEROES!

Twee actuele leestips (die maar weer bevestigen dat wat we doen geen overbodige luxe is, en leuk bovendien)

* Volkskrant van 10 oktober 2016 | Katern wetenschap | interview met inmiddels bijna celebrity bioloog Dave Goulson
* De Correspondent 9 september 2016 | zie link hier (n.a.w. alleen leesbaar als je abonnement hebt, maar je kan ook gratis artikel aanvragen)