?> Achter de coulissen en plantdag wimperlinde

Achter de coulissen en plantdag wimperlinde
20 februari 2017


Tot eind maart is het project team achter de coulissen druk bezig met fondsenwerving, programmaontwikkeling en lopende zaken.

Echter, voor we weer gaan starten onder de nieuwe projectnaam BEE HEROES hebben we nog wel 1 activiteit in petto.

PLANTDAG WIMPERLINDE | VRIJDAG 3 MAART VANAF 14 UUR | BIJ HET NATIONAL GEOGRAPHIC KADER VOOR HET KUNSTFORT

Bomen expert en dorpsgenoot Ron Olijhoek heeft een prachtige wimper linde (Tilia Henryana) aan het project gedoneerd. Waarvoor veel dank!!

Deze voor de insecten bijzonder rijke drachtboom gaan we vrijdag 3 maart samen met agro expert Rene Monster planten bij het National Geographic kader, langs de Geniedijk en voor het fort.
De boom is inmiddels mooi in een kluitzak geplaatst en staat klaar om geplant te worden.

Ook Rene alvast heel erg bedankt voor gratis advies en graafwerkzaamheden, en nogmaals dank aan alle donateurs van de Nieuwe Pioniers crowdfunding actie van afgelopen najaar. 


Wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief van BEE HEROES, of je aanmelden voor de vrijwilligersreeks (samen bijenbloemen velden aanleggen), stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
(frequentie maximaal 4 x per jaar). 

 
 
 
 
Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.