?> Drachtrijke wimperlinde

Drachtrijke wimperlinde
21 maart 2017 2


De wimperlinde staat fier en trots bij het National Geographic kader.

Vrijdag 3 maart hebben we de wimperlinde (Tilia Henryana) geplant.

BEE HEROES bedankt alle vrijwilligers, dorpsgenoot en boomexpert Ron (donateur van de wimperlinde) en eveneens dorpsgenoot en agro expert Rene voor alle hulp, ondersteuning en aanwezigheid bij de feestelijke plant dag.

De boom staat prachtig bij het National Geographic kader: zichtbaar voor alle voorbijgangers en fietsers over de Geniedijk, en in de late zomer als de boom in bloei staat zal de heerlijke, zoete honinggeur zeker niemand ontgaan.

Binnenkort komt er een informatie bordje bij, zodat iedereen kan lezen dat de wimperlinde een belangrijke dracht boom is en dat hij geplant is in het kader van BEE HEROES.

Bedankt allen!  

 

 

2 reacties

  • Reactielink mariken 09 augustus 2021 Geplaatst door mariken

    Dag Dirk, excuus dat ik uw vraag nu pas zie. Erg koude winters kunnen de groei vd wimperlinde iets vertragen maar hij maakt makkelijk nieuwe scheuten en als het niet al te koud is, doorstaat het de winter prima en is naast mooi, dus een hele goede bestuiversboom. Hartelijks Mariken

  • Reactielink Dirk 26 februari 2021 Geplaatst door Dirk

    Is hij vorstgevoelig?

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.