?> SAVE THE DATE: zaterdag 22 april

SAVE THE DATE: zaterdag 22 april
14 april 2017 3


Zaterdag 22 april is het zo ver en dan gaan ook wij the Pollinators way verspreiden en bijenbloemen zaaien tot in den einder.

Op de landelijke zaaidag (een initiatief van de Bijenlint en imker Pim Lemmers) gaan we in samenwerking met the Pollinators* een veld van 2500 m2 inzaaien met biologisch bijenbloemen mengsel. Het veld ligt in Park Vijfhuizen, pal naast het meerjarenveld dat wij sinds 2014 verzorgen. 

Het Pollinators team zal zaterdag over heel Nederland uitzwermen in elektrische BMWi3’tjes, met super duurzame BN-ers achter het stuur en de achterbak volgeladen met krachtig bio bloemzaad, zakken aarde en stapels tools. Hun een na laatste stop is bij ons, bij de pollinators van BEE HEROES. 

Na gedane arbeid rijden wij rond een uurtje of vijf, met iedereen die nog zin en tijd heeft, naar MijnStadstuin in Amsterdam: een super inspirerende landbouwtuin tegenover de Fruittuin van West, waar de 22e ook ingezaaid gaat worden. Daar zetten we de zaaidag feestelijk voort met hapjes, drankjes en happy tunes! 

We starten rond 14 uur, maar je kan gerust later nog inhaken. Ook zin gekregen om je handen uit de mouwen te steken en een pollinators worp te doen? Meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
e
n ontvang alle info. 

* Platform the Pollinators is een initiatief van stichting The Tipping Point, de Bijenkorf en Nudge en treedt op als verbindende schakel tussen reeds bestaande en nieuwe initiatieven.
Door samen te werken willen ze steeds meer mensen aansteken en meekrijgen in de missie om ecosystemen te herstellen. Vanuit welke uitgangspunten platform the Pollinators dit doet vind
je terug in het manifest (zie foto in deze post) en op hun website http://thepollinators.org/ 


De portret foto's zijn gemaakt voor thepollinators.org 
© the Odd Bunch  

 

 

3 reacties

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.