?> Bedankt Bee Heroes en Pollinators!

Bedankt Bee Heroes en Pollinators!
01 mei 2017


Alle Bee Heroes en Pollinators bedankt! 

Zaterdag 22 april hebben we tijdens de landelijke zaaidag in Park Vijfhuizen 2500 m2 ingezaaid met 1 jarig biologisch bijenbloemen zaad. 

Dankzij alle betrokkenen is het een fantastische dag geworden en is het veld rijkelijk ingezaaid met 15 verschillende bijen- en vlinder bloemenzaden.
En dat een paar tussentijdse regenbuien niemand wegjoeg bewijst maar weer dat jullie uit het juiste heldenhout gesneden zijn: Bee heroes!  

Dank aan alle vrijwilligers; aan iedereen van het Pollinators team voor de fijne en inspirerende samenwerking; aan fotograaf Jelena Simidzija en the Odd Bunch voor het buggy rake campagne materiaal; aan Marco Riesener van Recreatieschap Spaarnwoude voor het ter beschikking stellen van de locatie; aan Arnoud en Daan van RVR Loonbedrijf voor het zand en het frezen van het veld; aan Jaap Molenaar van de Bijenlint en imker Pim Lemmers voor het landelijke zaaidag initiatief en het zaad; aan Frans en Trudy Witteman voor het leuke artikel in de HC (Hoofddorpse Courant); aan Ko Pannekoek van Intratuin Cruquius voor de korting op het gereedschap en aan de weergoden voor een zoete zonnestraal of twee.  


Artikel in HC

Website the Pollinators

Website the Odd Bunch

Website Jelena

Website Bijenstichting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.