?> Kinderworkshop | Groene Loper festival Hoofddorp

Kinderworkshop | Groene Loper festival Hoofddorp
25 juni 2017


Workshop Blije Bijtjes Bloemenzaad Bommetjes tijdens Groene Loper festival Hoofddorp, 25 juni

Wat een leuke dag was het. Met veel knutsel-parate en nieuwsgierige kinderen, enthousiaste ouders en heel mooi straattheater.

Het Bee Heroes team was blij er bij te zijn.


De zaadbommetjes werpinstructie  

Gooi de zaadbommetjes op plekken waar weinig of geen gras groeit en het zonnetje 'bijkan'. Het best is als het (bijna) regent of over een dagje of wat gaat regenen.
Je kan de bommetjes (de kinderen weten welke soort ze gekozen hebben) van eind april tot en met begin juli werpen, of tussen midden augustus en eind september. Bijna alle grond is geschikt, maar op arme, zanderige gronden doet het zaad het beter. Als de grond erg vast is kan je het een beetje losharken voor je het bommetje gooit. De bloemen bloeien - afhankelijk van het weer en wanneer je ze gooit - vanaf eind mei, begin juni tot en met eind september. En uhhh, vind je geen geschikt stukje land, in een grote pot of in de tuin doet het zaad het ook erg goed ;-).  

Ga je ze niet binnen een paar dagen gooien? Droog ze dan een half uurtje in de oven op 30 tot maximaal 40 graden, dan kan je ze tot wel 2 jaar bewaren.


De laatste 2 foto's zijn van fotograaf Ad van Geffen, http://www.studioxposure.nl/


Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.