?> Kinderworkshops tijdens Fortenfestival

Kinderworkshops tijdens Fortenfestival
16 oktober 2019


Fortenfestival en Bee Heroes workshop

Tijdens het Fortenfestival afgelopen september konden kinderen naar de Genieloods komen voor een heerlijke en leerzame 'knutsel' workshop bijenbloemen zaadbommetjes maken.

Het was gezellig druk en de kinderen hebben samen wel zo'n 56 bommetjes gemaakt. Wauw! Het was een gekneed en geboetseer van je welste. Ze kregen de bommetjes met een werpinstructie erbij mee naar huis. Hopelijk komen alle zaden, als de bommen eenmaal geworpen zijn (leve de vruchtbare bommen ;)), goed op en hebben de kinderen de Haarlemmermeer e.o. weer iets bloemrijker kunnen maken.

* Wij gebruiken voor de workshops alleen maar ecologische en voornamelijke inheemse en lokale bloemzaden (in een mix van 1-, 2 en meerjarig zaad)
** Hou onze blog (en vanaf volgend jaar onze minimal version facebook pagina) in de gaten voor de in te plannen kinderworkshops voor 2020.
*** Zie de zaadbommen werpinstructie in PDF hieronder toegevoegd


Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.