?> oktober 2019

oktober 2019


De projectruimte van Bee Heroes is nog t/m 15 december te bezoeken. In 2020 komt er een projectpresentatie op een andere plek bij het Kunstfort en kan een deel van de objecten mogelijk opgenomen worden in de geplande nieuwe behuizing voor onze twee honingbijenvolken op het forteiland. 

Kom zeker (nog) een keer langs en plan dan wat tijd in om de twee huidige herfsttentoonstellingen met randprogrammering te bekijken.

Es­teban Ca­beza de Baca 'Life is one drop in limitless oceans....' van 19.10–​15.12.2019, zie voor info hier
Bo­gomir Do­ringer 'Dancing Defence: Space, Ritual, Gesture' van 19.10–​15.12.2019 zie voor info
hier

Ope­nings­tijden expo ruimtes Kunstfort Vijfhuizen: di – zo 13:00 -17:00 uur (ma/​do dicht)

 


*** Newsflash ***


Afgelopen september kwam Rogier Reker, community manager bij het platform Groen Kapitaal van de Provincie Noord-Holland, langs voor een interview over ons project. 

Lees het interview hier.

En we zijn Rogier Reker bijzonder dankbaar voor zijn aanbod om zomer 2020 foto's van onze ecologische bijenbloemenvelden te komen maken. We kunnen deze gebruiken voor de pr en socials en we zullen er een nieuwe set ansichtkaarten van gaan maken. We hebben dit jaar een proef set van vijf ansichtkaarten samengesteld van op de mobiel gemaakte foto's (zie foto 2, de ansichtkaarten zijn los en als set te koop in de Kunstfort museumwinkel). Deze 1e proef set is dankzij Marco Riesener mede gefinancierd door het Recreatieschap. Bedankt Marco en Rogier!

 


Fortenfestival en Bee Heroes workshop

Tijdens het Fortenfestival afgelopen september konden kinderen naar de Genieloods komen voor een heerlijke en leerzame 'knutsel' workshop bijenbloemen zaadbommetjes maken.

Het was gezellig druk en de kinderen hebben samen wel zo'n 56 bommetjes gemaakt. Wauw! Het was een gekneed en geboetseer van je welste. Ze kregen de bommetjes met een werpinstructie erbij mee naar huis. Hopelijk komen alle zaden, als de bommen eenmaal geworpen zijn (leve de vruchtbare bommen ;)), goed op en hebben de kinderen de Haarlemmermeer e.o. weer iets bloemrijker kunnen maken.

* Wij gebruiken voor de workshops alleen maar ecologische en voornamelijke inheemse en lokale bloemzaden (in een mix van 1-, 2 en meerjarig zaad)
** Hou onze blog (en vanaf volgend jaar onze minimal version facebook pagina) in de gaten voor de in te plannen kinderworkshops voor 2020.
*** Zie de zaadbommen werpinstructie in PDF hieronder toegevoegd


Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.